BuitenspelenNatuurlijk organiseert samen met pedagogische praktijk Warm Ouderschap een workshop voor ouders van kinderen rond 9 jaar: Losmaken, loslaten en toch verbonden blijven.
 

Concept: de ouders praten met pedagoog Els Brakman over hun ervaringen met en vragen over hun kind; de kids gaan met ons op pad in de Uiterwaarden! We gaan op zoek naar diersporen,  genieten van de ruimte en frisse lucht, en we vertellen tussendoor wat over hoe oermensen in dit gebied leefden. Lekker stOER dus!

​​Kosten. All-in zijn de kosten 10 euro pp. Dus voor 1 ouder + 1 kind, of voor twee ouders: 20 euro. Komt een ouder met 2 kinderen, dan zijn de kosten 30 euro. Voor vragen en opgave kun je mailen met info@warmouderschap.nl. Ook betaling gaat via Warm Ouderschap.

Eigen risico. Natuurlijk letten we goed op de kids, maar we willen benadrukken dat deelname aan activiteiten door BuitenspelenNatuurlijk voor eigen risico zijn. Bij betaling ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Workshop "Losmaken"

Meer dan een wandeling

Wat gaan we dan doen? Ik neem de kinderen mee op 2 reizen: 1 door het heden, 1 door het verleden. Op een speelse manier vertel ik hen wat ze zien en hoe het hier vroeger was.

 

De uiterwaarden nu

Wat zijn uiterwaarden? Wat is hun functie? Welke dieren leven hier nu en zijn er planten die je kunt eten?

link naar info Ossewaard

link naar video over het Ruimte voor de Rivier-project

De uiterwaarden vroeger

Hoe oud is de IJssel eigenlijk, en hoe zag hij er de afgelopen 10 jaar uit? Wie leefden er toen? Ik neem wat mooie plaatjes om te laten zien hoe het landschap in de tijd veranderd is.

Wij worden ook even stOER

Als het niet (te hard) regent, proberen we een klein vuurtje te maken met sprokkelhout. Ik neem wat brooddeeg mee en een billy can om knakworstjes in op te warmen. Een eigen gemaakt broodje worst smaakt het lekkerst in de buitenlucht!

Van de website van Warm Ouderschap:

Soms denk je... Gaat mijn kind nu al puberen? Maar meestal dat is niet het geval. Je kind maakt wél  'iets' mee waardoor hij anders in het leven gaat staan. En jij mag daarin dus ook weer meebewegen, want dat vraagt je kind!


Bij deze workshop leer je begrijpen wat er in je kind omgaat en hoe je daarop kan inspelen. Zo kan je hem blijven steunen, sturen, stimuleren en samen-groeien.
Tijdens deze workshop mag je kind ondertussen onder begeleiding van BuitenspelenNatuurlijk lekker op ontdekking in de Uiterwaarden van Deventer!

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com