De natuurpeuters zijn weer begonnen!

September 25, 2017

Het was een lange, mooie zomer. Maar eindelijk is het weer zover: De natuurpeuters beginnen weer! Wij hebben er al naar uitgekeken, en met 8 peuters gaan we dit najaar op stap!

 

De eerste keren hebben we nu alweer achter de rug. Altijd spannend in het begin. Er zijn deze cursus 7 nieuwe peuters, en gelukkig hebben we 1 peuter die al zo lang mee gaat dat ze de anderen kan laten zien hoe je dat doet: natuurpeuteren!

 

Natuurlijk beginnen we met ons vertrouwde rondje over de heuvel. De eerste keer hebben we vooral gekeken wat er allemaal te zien is in de tuin die nu zo mooi zijn herfsttooi laat zien. De tweede keer zijn we op zoek gegaan naar bodemdiertjes. Iedereen heeft een bakje met daarop een plaatje met allemaal verschillende bodemdiertjes die je kan zoeken. Er wordt druk gezocht tussen de planten, er worden stenen opgetild en takken opzij geschoven. Zo vinden we veel bodemdiertjes. En er zijn ook veel kikkertjes deze keer! We hebben ze goed kunnen bekijken en daarna hebben we alle diertjes weer teruggebracht naar de plek waar we ze gevonden hebben.

  

Na al dat speurwerk hebben we wel zin in fruit en wat te drinken. Maar al snel gaan we weer verder: Op naar de Takkenbende!

Spelen is een heel belangrijk deel van onze natuurpeutercursus. Want hoe kunnen

kinderen nou beter leren dan door te spelen! En het fijne van het spelen in de Takkenbende is dat de kinderen kunnen doen waar ze zin in hebben en dat doen ze op hun eigen manier.

Wij leveren spullen om mee te spelen en een omgeving die uitdagend is. En verder doen ze het zelf.

We genieten van het verven, op papier, maar ook met modder op de buizen. Het pompen met de waterpomp en de buizen waar we het water doorheen laten lopen. Het lopen door de grote modderplas en het verstoppertje spelen. Er is zoveel te doen dat de tijd omvliegt.

 

Gelukkig is de natuurpeutercursus pas net begonnen en hebben we nog veel weken te gaan.

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com