Natuurpeuters gaan de zomer in!

July 24, 2017

De laatste keren van de natuurpeuters zijn voorbij gevlogen. Een paar peuters waren al op vakantie, maar met de rest gingen we nog heerlijk op avontuur op de Ulebelt!

 

Bijen

Weet je dat er op de Ulebelt 2 soorten bijen zijn? Er zijn honingbijen, die in een bijenkast wonen. We gaan regelmatig bij deze bijen kijken. Maar dat doen we altijd van een afstandje, om ze niet te storen. De andere bijen zijn de solitaire bijen. Als we die willen zien gaan we op visite bij het bijenhotel. Laatst hebben we gezien hoe een spin en een bij ruzie gingen maken. Dat hadden we nog nooit gezien! We hebben ook gekeken naar de gaatjes in het bijenhotel. Sommige zijn gewoon open, maar anderen zijn dichtgemaakt. Dat hebben de bijen gedaan! We zijn benieuwd hoe het bijenhotel er na de zomervakantie uitziet!

 

Hommel

Vlak bij het bijenhotel vonden we ook een hommel op de grond. Hij was heel suf en vloog ook niet weg toen we eraan kwamen. Anna en ik hadden gehoord dat als je zo'n uitgeputte hommel tegen komt je ze water met suiker kunt geven om ze weer op krachten te laten komen. Nu hadden we geen water en suiker bij ons, maar wel een mandarijntje. We hebben een partje open gemaakt en het sap bij de hommel op het bakje gedaan. Hij ging er naartoe en dronk er wat van, maar niet echt van harte. We hebben het bakje meegenomen toen we fruit gingen eten. Na een hele poos probeerde de hommel ineens weg te vliegen. Erg ver kwam hij nog niet dus hebben we hem maar in de bosjes gezet. Dan kan er tenminste niemand per ongeluk op gaan staan.

 

 

Spelen

Wat is er heerlijker dan lekker spelen. Doen waar je zin in hebt, en spelen met de spullen van je eigen keuze. Dat hebben we dus ook veel gedaan de laatste keren van de natuurpeuters. Elke keer hebben we de grote bak met de loose parts bij ons. Buizen, bakjes, kwasten, trechters, sponzen, een fornuisje, pannen, krijtjes, waterverf........ je kan het zo gek niet bedenken. En wat doen de peuters er dan mee? Precies waar ze zin in hebben!

 

Sommige peuters houden van buizen, en proberen een lange buis te maken van de pomp naar de modderpoel. Anderen houden van krijtjes en verven. Waterverf wast er met een regenbui makkelijk weer vanaf, dus het kan ook geen kwaad. Weer andere peuters schilderen graag met modder op de grote buizen van de Takkenbende. Lekker door de modder lopen, voelen hoe je voeten zich vastzuigen in de modderplas, het kan allemaal!

 

 

 

 

 

Maar nu gaan we eerst lekker zomervakantie vieren! De peuters kregen allemaal een zelfgemaakt mini zoekspel voor in de vakantie mee naar huis!1

Een hele fijne vakantie, en na de vakantie gaan we weer verder natuurpeuteren

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com