Lekker buiten slapen

July 27, 2017

Het is zomer, en dus de uitgelezen tijd om eens lekker een nachtje buiten te gaan slapen! Buiten slapen? Waarom zou je daaraan beginnen? 

 

Gezond!

Buiten slapen is niet alleen leuk, maar ook gezond voor mensen! Bij kinderdagverblijven zie je vaak van die speciale buitenbedjes voor kleine kinderen. Ze worden buiten te slapen gelegd. Dit komt uit Scandinavie. Daar slapen jonge kinderen tijdens hun middagdutje buiten omdat ze door het zonlicht meer vitamine D aanmaken. Ze hebben minder last van verkoudheid omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen en slapen buiten rustiger, dieper en langer.

 

Vooral leuk!

Maar het is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk om buiten te slapen! Binnen slapen kan altijd, en buiten ervaar je alles heel anders dan binnen. Hoe leuk is het om 's nachts je ogen open te doen en heerlijk naar de sterren te kunnen  kijken! Of het nachtleven om je heen te horen. Heb je wel eens een uil gehoord in de nacht? Echt een leuke ervaring!

 

Hoe pak je het aan?

Je kunt klein beginnen, gewoon in je eigen achtertuin of balkon. Als je zeker weet dat het een nacht droog blijft leg je een matje buiten. Een slaapzak of deken erbij en klaar ben je. Je kunt als je dat hebt natuurlijk ook een ligbed uitklappen of op de trampoline gaan slapen. Voor buiten slapen heb je niet veel nodig!

 

Wil je eens wat anders?

Probeer dan eens een nachtje in een hangmat! En twijfel je of het droog blijft? Hang dan een tarp of een zeiltje boven je bed. Dan hoef je niet midden in de nacht naar binnen te vluchten omdat je bed een waterbed is geworden. Het is ook leuk om een keer een andere plek op te zoeken. Op een camping midden in het bos zijn de nachtgeluiden weer heel anders dan in je eigen achtertuin.

 

 

Muggen

Muggen kunnen erg vervelend zijn en je uit je slaap houden met hun gezoem. Over de muggenbulten de volgende ochtend nog maar te zwijgen. Hoe hou je ze van je af?

Je kunt natuurlijk een klamboe ophangen en daar onder gaan slapen. Ook kun je een anti muggenmiddel gebruiken. Dit hoeft niet perse een middel met DEET te zijn. Je kunt ook natuurlijke antimuggenmiddelen gebruiken zoals lemon-eucalyptusolie.

 

Weet je dat buiten slapen ook een activiteit is uit het '50 dingen in de natuur die-je -gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde' boek? Je vindt het op blz. 42

 

Wat zijn jouw plannen om buiten te slapen deze zomer? Laat het ons weten en reageer hieronder!

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com