Een beetje vies is gezond

July 16, 2017

Al in 1989 stelde de Britse epidemioloog David Strachan de hygiëne hypothese. Hij betoogde dat de toename in allergieën, astma en andere immuunziekten deels veroorzaakt worden door de toegenomen aandacht voor hygiëne. Steeds meer onderzoeken vormen een bewijs dat deze wetenschapper gelijk had.

Het bestrijden van bacteriën met bijvoorbeeld super schone huishoudens, niet in de modder spelen en handen wassen met anti-bacteriële zeep heeft 2 negatieve effecten:

Je doodt ook de goede bacteriën (de Gezondheidsraadondersteunt deze visie); Er komen minder slechte bacteriën je lichaam binnen.

Huh!? Dat is toch juist de bedoeling? Klopt, maar het gevolg van minder (of geen) slechte bacteriën in je lijf pakt minder positief uit dan je zou denken. Je gevoel zegt: ik help mijn lichaam gezond te blijven door minder bacteriën toe te laten. Steeds meer studies tonen het tegenovergestelde aan...

Er is steeds meer wetenschappelijk  bewijs dat het blootstellen van jonge kinderen aan allergenen positieve invloed heeft op het immuunsysteem (minder piepend ademhalen en allergieën). Een andere studie laat zien dat een toename in hygiëne leidt tot een toename van Alzheimer patiënten. Het lijkt er op dat het prikkelen van het immuunsysteem van kinderen met allergenen leidt tot minder ontstekingen bij volwassenen. Die ontstekingen worden in verband gebracht met astma, allergieën en ook alzheimer en kanker. 

Er is nog niet veel bekend over de precieze mechanismen, maar het binnen krijgen van allerlei bacteriën (microben) als kind heeft positieve effecten op je immuunsysteem en maakt je een gezondere volwassene!

Dus, hup, lekker vies worden en niet te vaak je handen wassen!

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Over de links naar producten

 

Buitenspelen Natuurlijk! heeft geen grote webwinkel, maar zoekt producten uit die ecologisch, biologisch en natuurlijk erg leuk zijn!

 

Als je via deze links (van Bol.com of andere affiliates) naar de producten gaat en je schaft deze of andere producten aan, dan steun je dit blog en de activiteiten. Dank!!

Ook de reclameblokken zijn van winkels die ecologische en zoveel mogelijk fairtrade zijn!

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com