Natuurpeuters 16 juni 2017

June 20, 2017

Na de hitte van de afgelopen dagen is het vandaag een wisselend dagje. Als je uit de zon bent is het frisjes, als je in de zon bent is het lekker warm. Maar voor de natuurpeuters maakt het allemaal niets uit. Op onderzoek uitgaan, rennen en spelen kan altijd!

Op onderzoek

 

Vandaag gaan we  natuurlijk op onderzoek uit in ons vertrouwde rondje. Kun je daar dan steeds iets nieuws ontdekken zul je je misschien afvragen? Nou, reken maar! Vandaag gingen we op stap met de kaartjes van het zoek spel. Iedereen kreeg een kaartje en moest iets gaan zoeken. En dat was bijvoorbeeld iets harigs, iets geels, iets gestreepts of iets dat krak zegt. Er waren veel gele bloemen, dus dat was snel bekeken. De haren op ons hoofd zijn natuurlijk harig, maar veel bladeren van bloemen zijn dat ook ontdekten we. We vonden een mooi gestreepte steen. En gelukkig zegt een takje krak als je het doorbreekt. Zo hebben we dus zeker weer veel ontdekt!

 

Rennen

 

Ook rennen is een vast onderdeel van het programma. Vandaag deden we verstoppertje in de mooie bloemen tuin. Natuurlijk bleven we wel op de paadjes, maar er zijn toch genoeg plekjes om je te verstoppen. Soms gingen Anna en Barbara zich verstoppen, en soms de peuters. Het is altijd spannend om te gaan zoeken. Waar zouden ze zich deze keer verstopt hebben? En het is altijd leuk als je weer gevonden wordt. En duurt het te lang. Dan roep je toch gewoon: "ik ben hier!" En dan zie je een blij gezicht uit de bosjes opduiken!

 

 

Spelen

 

De afgelopen weken was er door de warmte of door de regen te weinig tijd om lekker te spelen in de Takkenbende. Dat hebben we deze week goedgemaakt! We hebben heerlijk gespeeld met de loose parts. Het is leuk om te zien dat iedereen doet waar hij zin in heeft. Vaak is dit gewoon hetzelfde als vorige keer en dat is natuurlijk prima! Als je maar plezier hebt! Lekker schilderen, sommigen met verf, sommigen met modder. Pompen met de waterpomp of lekker op onderzoek in de modderplas. Het mag allemaal! En altijd vliegt de tijd voorbij. Ook deze week was het zo weer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig is er vrijdag gewoon weer een nieuwe natuurpeuters!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com