Haal je Pietenbuitenspeeldiploma buiten!

November 26, 2016

Veel kinderen halen hun pietendiploma binnen. Maar buiten is de plek waar de pieten de meeste moeilijke activiteiten moeten doen. Daarom is er geen betere plek om je pietendiploma te halen dan buiten!

 

Welke activiteiten moet je doen om het Pietenbuitenspeeldiploma te halen?

 

Over de daken lopen

Pieten moeten goed over sma

 

lle daken en randjes kunnen lopen. Zoek een omgevallen boom op en probeer er overheen te lopen zonder dat je je evenwicht verliest. Als het makkelijk gaat kun je natuurlijk proberen over de boom te lopen met een pakje in je handen!

Is er geen boom in de buurt? Zoek dan iets anders waar je over kunt balanceren. Bijvoorbeeld een dik touw, of het randje van het gras met de stenen.

 

Pakjes in de schoorsteen gooien

Pakjes in de schoorsteen gooien is iets wat pieten heel goed moeten kunnen. Pak een paar pakjes, ballen, dennenappels of kastanjes. Probeer deze in een emmer te gooien van een afstandje. Gaat het goed? Dan kun je het van verderaf proberen.

 

Door de schoorsteen kruipen

Pieten moeten goed door de schoorsteen kunnen kruipen. Span wat lage touwen in de tuin, en probeer eronder door te kruipen. Of kruip door een buis in de speeltuin.

 

Op het dak klimmen

Pieten moeten goed kunnen klimmen. Dit kun je oefenen door bijvoorbeeld in een klimboom te klimmen. Klim zo hoog als je durft! Als je geen klimboom in de buurt hebt kun je bijvoorbeeld in een klimrek in de speeltuin klimmen.

 

Pakjes overgooien

Pieten moeten de pakjes natuurlijk niet laten vallen. Oefen daarom samen met iemand anders en gooi een pakje of een bal over zonder deze te laten vallen

 

Veel plezier! 

 

P.S. Op internet zijn allerlei leuke afbeeldingen te vinden die je kunt printen om een echt diplome uit te kunnen reiken (lekker oefenen en bewegen is belangrijker dan iets "goed" te doen!)

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com