Winterpeuters 11 november

November 12, 2016

Eerst op onderzoek uit

De peuters die meedoen met de winterpeuters zijn zeker geen koukleumen! Toen ik vanmorgen naar de Ulebelt fietste was het echt koud. Maar de peuters waren er en we gingen meteen op pad! Iedereen heeft zich lekker warm aangekleed en dat is wel nodig ook! Maar als je goed in beweging bent kun je wel wat kou hebben. Dus beginnen we meteen met het lopen van ons rondje. We zien dat er veel bladeren van de bomen gevallen zijn. Dat komt goed uit, want straks gaan we wat knutselen met bladeren. De mooiste bladeren stopten we in de tas van Anna.

 

Gooien met bladeren

Maar bladeren zijn natuurlijk niet alleen om mee te knutselen, want wat is er nou leuker dan met bladeren gooien?! We houden zelfs een echt bladergevecht! Ook laten we het bladeren regenen en dan kan er iemand eronderdoor lopen. We gaan ook nog even op bezoek bij de paarden. Die hinniken zo grappig! Dat kunnen de peuters heel goed nadoen. En een lol dat ze hebben!

 

Fruit eten en lampoins maken

Nu is het tijd om naar de mama's te gaan. We eten fruit en een heerlijk koekje dat een peuter voor ons gebakken heeft. Dan gaan we lampionnen maken, want vandaag is het Sint Maarten. We doen een elastiekje om een glazen potje en daar steken we bladeren onder. Dan een lampje erin en klaar is Kees! De peuters zijn, terwijl wij ons druk maken over de lampionnen, lekker aan het voetballen met een oude appel. Zo zie je maar weer dat veel geplande activiteiten helemaal niet zo nodig zijn.

 

11 november is de dag...

We gaan nog even in optocht naar de receptie van de Ulebelt om onze lampionnen te laten zien. We bekijken ze ook nog in een donker hoekje, want daar zijn de lampjes echt het mooiste. Dan zit de ochtend erop en gaan we de warmte van binnen weer opzoeken.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com