Natuurpeuters 23 september

September 24, 2016

Soms maken wij als volwassenen veel plannen voor kinderen. We zitten vol ideeen die we willen uitvoeren. Maar deze week bleek gewoon weer dat kinderen o zo goed weten wat ze willen!

Nadat we vorige week naar het bos geweest zijn was het deze week tijd voor een 'ouderwetse' natuurpeuters!

 

We beginnen zoals altijd met ons vaste rondje. Eens even kijken wat de natuur deze week voor ons in petto heeft. Door het mooie weer vergeten we soms helemaal dat het herfst is, maar de natuur laat ons nu zien dat het wel echt herfst is. Alles is lekker vochtig als we op pad gaan. We zien veel spinnenwebben en mooi gekleurde blaadjes. Soms wel 3 kleuren op 1 blad! De slakken kruipen lekker rond en we vinden ook een kikkertje. Die gaan we eens even goed bekijken.

 

 

We nemen hem mee naar de kraan, vullen een bakje met water, en dan kunnen we goed zien hoe de kikker zwemt. De zwemvliezen bij zijn achterpoten kunnen we goed zien. Wat een mooi gezicht is dat. Maar de kikker vindt het al snel welletjes, en de peuters vinden dat eigenlijk ook. Het is net zo leuk om te kijken hoe het water dat uit het bakje gelekt is stroomt, veel water halen en door bakjes te laten lopen. Dus al snel komt de vraag of we niet gewoon naar de speeltuin kunnen.

 

We eten fruit en dan gaan we naar de speeltuin. We hebben weer wat loose parts meegenomen en al snel speelt iedereen erop los.

 

Ook nu denken we steeds, moeten we niet iets met ze doen. Maar nee, ze zijn zelf heerlijk bezig. Vragen wel als ze hulp nodig hebben, maar lossen het meestal samen wel op. In heerlijke ontspannen sfeer komen we aan het eind van de ochtend. We zijn heerlijk buiten geweest, hebben van elkaar geleerd, met elkaar gespeeld dus wat willen we nog meer! Op naar volgende week.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com