Review Het Wildste boek voor Buiten van Floortje Zwigtman

September 22, 2016

Via Tym.nl kreeg ik het boek Het Wildste boek voor Buiten van Floortje Zwigtman in handen. Zo spannend als de titel klonk, zo nieuwsgierig was ik! Blij verrast dat het eindelijk in mijn brievenbus zat, pakte ik het pakketje en opende het snel....hier kun je zien wat ik onder andere zag...

 

De vormgeving is speels en spreekt erg aan, ook bij kinderen. Mijn jongens waren vooral onder de indruk van de zombies...brrrr... Ik werk natuurlijk al een tijdje in het  Natuurbelevingswerkveld, maar er zaten absoluut interessante en creatieve ideeën tussen! Bovendien geeft het leuke  

gespreksstof op een regenachtige middag.

 

Neem bijvoorbeeld de Grote-Survival-Quiz, waarin leerzame weetjes staan en je meegenomen wordt in een spannend avontuur.

 

Of de kampvuurverhalengenerator, geniaal! Hiermee kun je, met een beetje hulp, zelf fantastische kampvuurverhalen verzinnen!

 

Of ga op Geheime Missie met een opdracht (blz 73) en leer van alles over 24 Nederlandse diersoorten door het "Speurspel met dieren" te spelen (blz 35). Zelf vond ik het Eet Oer gedeelte erg leuk, omdat ik nu eenmaal gefascineerd ben door de leefwijze van de vroege mens. Wat aten zij, hoe maakten ze eten klaar en welke kruiden gebruikten ze in hun geneeskunst. Voor dat laatste moet je andere boeken hebben, maar in Het Wildste boek voor Buiten staan wel wat goede tips als je wil beginnen met Wildplukken.

 

Al met al een erg leuk en inspirerend boek voor ouders, kinderen, leerkrachten, BSO-leiding, eigenlijk iedereen die met kids werkt en leeft!

 

Bestel m via Bol.com (affilliate link)

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com