Natuurpeuters 9 september

September 10, 2016

Wat hebben we er weer veel zin in zo na de zomervakantie! En vrijdag was het dan zover: De Natuurpeuters beginnen weer!

 

De meeste peuters kennen we al van vorig seizoen. Maar de grote jongens van het vorige seizoen zijn nu naar school, dus is er ook plaats voor nieuwe peuters. Maar dat ze nieuw zijn merk je bijna niet, ze hobbelen meteen met de rest mee.

 

We beginnen met ons vertrouwde rondje over de Ulebelt, en daar is weer van alles te zien. We vinden mooie steentjes in allerlei vormen. Ook zien we veel slakken die het op deze wat heiige ochtend lekker vochtig vinden en zich goed laten zien. Wist je dat er slakken in allerlei soorten en maten zijn? We vinden zelfs slakken met spitse huisjes. Die hebben we nog niet zo vaak gezien.

 

Eigenlijk willen we ook wel graag een kikkertje zien en dus gaan we op zoek in een droogstaande sloot. Het is even wat speurwerk, en al die planten prikken wel aan je peuterbeentjes, maar uiteindelijk vinden we een echte kikker!

 

Nu klimmen we nog even over alle paadjes, bekijken we de konijnen en de varkens, en dan is het toch echt wel tijd om lekker bij de mama's fruit te gaan eten.

 

Na het fruit eten gaan we de speeltuin in. Het is mooi zonnig weer geworden en dus kunnen we lekker met het water spelen. Er zijn allemaal leuke spullen waar de peuters van alles mee verzinnen: verf, krijt, een buis, flesjes, bakjes. een spons en een eierdoos. Spelen maar!

 

Alweer veel te snel komen de mama's eraan. Een peuter verwoordt het mooi. Hij zegt: 'Kun je niet even weggaan mama?' Met andere woorden: ik wil niet dat het nu al afgelopen is! Wij vinden ook dat de tijd omgevlogen is. Maar gelukkig gaan we volgende week gewoon weer verder. Dan gaan we naar de hoge berg. En wat we daar allemaal beleven hoor je de volgende keer.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com