Mini pizza calzone op het kampvuur maken

August 22, 2016

Komende dagen wordt het warm, heerlijke zomermiddagen liggen in het verschiet... Dan ga je natuurlijk niet binnen koken, maar buiten! Deze supermakkelijke mini-calzone-pizza's heb je zo gemaakt en zijn nog lekker ook! Of je legt alles klaar en laat de kids kokkerellen, terwijl jij het vuur in de gaten houdt en/of een boek leest. Zo mooi kan het leven zijn ;-)

 

Wat heb je nodig?

 

Uit de supermarkt: Tomatensaus, (geraspte) kaas, salami of ham of chorizo of vegagehakt of...., paprika en/of andere groenten, (spelt)pita broodjes, briqutten of houtblokken en aanmaakhoutjes, aluminiumfolie.

Uit het bos, de tuin en als gereedschap: Vuurplaats, grote en kleine takjes, een oude krant, een rooster.

 

Werkwijze

Maak een vuurtje en laat t zeker een halfuur lekker heet worden. Snijdt intussen de pitabroodjes open. Je kunt een snee van 4 cm maken en snijdt de binnenkant los, zodat je het broodje kunt vullen. Doe er tomatensaus,(geraspte) kaas, groenten en eventueel salami of ham in. Pak het broodje dubbel in aluminiumfolie en leg het op een plek waar het niet te heet is, maar waar het broodje wel goed verwarmd wordt. De kaas moet smelten, maar het aluminiumfolie niet!

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com