Natuurpeuters 1 juli: LOOSE PARTS!

July 1, 2016

Wat is er lekkerder dan precies doen waar je zin in hebt? Precies! Niks! En dat is wat we afgelopen vrijdag gedaan hebben. Niks moest, alles mocht en je mocht pakken wat je nodig had. We hebben een Loose-Parts-Sessie gedaan. Hier lees je wat dat is:

 

Zoals altijd beginnen we rondje over de ontdek-route. De kinderen kennen ons nu zo goed, dat ze lekker met ons mee gaan; papa of mama enthousiast gedag zwaaiend! We doen eens gek en lopen de route via de andere kant. We zitten allemaal boordevol energie dus we gaan rennend! Recht naar de schaapjes, alwaar we er achter komen dat we allemaal heel goed kunnen blaten!

 

Door met het rondje, maar hey, daar is het bos! En daar een leuke speeltuin. Nu moeten we kiezen. Eén van de oudste peuters wil graag naar het bos (daar was die leuke hut en heuvel), maar de rest wil Natuurspeelplek De Waterstam in. De meeste stemmen gelden en we gaan de speelplek op. Ook daar is een mooie heuvel en....water! Maar behalve waterdruppels rollen ook appeltjes door de goot!

We gaan ook nog even de heuvel afrollenVoor de kinderen meteen al helemaal nat worden, gaan we eerst fruit eten. Barbara kunnen namelijk ook niet wachten met beginnen met de Loose-Parts-Sessie ;-))

 

LOOSE PARTS

Dus na het fruit, hup de Takkenbende in! In Australië en Amerika is het al langer een bekend verschijnsel: LOOSE PARTS. Het gaat erom dat je allerlei los materiaal beschikbaar hebt voor de kinderen. Ze mogen alles pakken en de leiding (grote mensen dus) bemoeien zich nergens mee! En dat hoeft ook niet, want de kinderen weten heel goed wat ze willen. De keuze is ruim: trechters, plastic flesjes, touw, wasknijpers, bakken, bakjes, wc-rollen, takken en takjes, kurken, lepels, waterverfdoosjes en natuurlijk zand, water en modder. Ze maken soep, modderwater, proberen water door de buis te laten stromen. Hier en daar helpen we op verzoek, maar we hadden ook best de krant kunnen lezen; de kids vermaakten zich Opperbest.

 

 

Met moeite kregen de ouders hun kroost weer mee naar huis om 11:00. Maar gelukkig kun je dit makkelijk thuis doen.

 

Tip: typ op Pinterest: loose parts in en laat je inspireren!

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com