Versimpel de jeugd van je kind

March 8, 2016

"Laat je kinderen zich onderdompelen in hun kindertijd" Prachtig artikel over hoe het versimpelen van hun leven hen kan behoeden voor het verliezen van misschien wel hun belangrijkste eigenschappen. De schrijver van het boek "Simplicity Parenting: Using the Extraordinary Power of Less to Raise Calmer, Happier, and More Secure Kids" (affiliate link) spoort ons aan om het leven van onze kinderen te versimpelen. Hij waarschuwt: "een dromerig kind kan zijn focus verliezen; een gesstructureerd denkend kind kan obsessief worden". 

 

Wat hebben onze kinderen dan te veel?

 

Te veel spullen

Ze hebben te veel speelgoed, educatieve boeken, stiften, potloden, krijtjes. Een Amerikaans kind heeft gemiddels 150 stukken speelgoed en daar komen er jaarrlijks 70 bij. Door deze hoeveelheid aan speelgoed raken ze overweldigd en weten ze niet meer waar ze mee kunnen spelen. Vermider je het aanbod (drastisch), dan gaan ze geconcentreerder spelen en kunnen ze zich verliezen in hun fantasiewereld.  

 

Te veel activiteiten

Ze gaan van training, naar muziekles, naar dansles en andere gestructureerde buitenschoolse activiteiten. Gewoon lekker tot rust komen na een intensieve schooldag, je eigen activiteiten of projecten bedenken of zelf op pad gaan naar/met een vriendje blijkt veel beter de creativiteit te prikkelen. 

 

Te veel informatie

Via televisie en internet komen indrukwekkende beelden binnen. De gespreksonderwerpen aan de eettafel of op school zijn soms ingewikkeld en zwaar. Vaak zijn kinderen nog te klein voor dergelijke input. Laat ze kind zijn, bespreek zaken die relevant zijn voor hun belevingswereld. Ze hebben nog tijd genoeg om op te groeien.

Dus: bescherm hun kindzijn door het leven te vereenvoudigen, te veel aan speelgoed weg te nemen (maak ruildozen aan), zeg nee tegen het zoveelste feestje of activiteit, zorg voor materiaal waar ze mee kunnen experimenteren en bouwen. En laat ze ongestructureerd spelen, onderzoeken en kind zijn.

 

Bron: http://raisedgood.com/extraordinary-things-happen-when-we-simplify-childhood/?em_pos=small&ref=headline&nl_art=21

Please reload

Uitgelichte berichten

Woeste peuters!

December 4, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

December 4, 2018

November 20, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com