Onze missie & visie

Onze missie is:

Begeleiders van kinderen inspireren bij natuurlijk spelen, natuurbeleving en leerzaam spelen

Onze kinderen zijn de volwassenen van de toekomst en zij gaan prioriteiten stellen, keuzes maken, technieken ontwikkelen, consumeren en.... leven. Als het kan zo duurzaam mogelijk, zodat ook hun kinderen genieten van frisse lucht, schoon water en gezond eten.

Ouders, kinderopvang en scholen kunnen hier aan bijdragen en wij helpen ze hier graag bij.

Onze visie

Ontdekkend leren en vrij spelen is voor veel kinderen de beste manier om kennis te maken met natuur, hun lichaam en hun omgeving

Kinderen kunnen alleen leren over/van de natuur door de natuur te onderzoeken! Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en de elementen (lucht, water, vuur en aarde) ontwikkelen zij een gevoel voor het "het leven" werkt.

Dat klinkt een beetje vaag, maar we zullen proberen uit te leggen wat we bedoelen...

Onderzoek wijst uit:

 

  • Tijdens het spelen met andere kinderen worden allerlei sociale vaardigheden geoefend, zoals samenwerken, leiderschap, voor jezelf opkomen, afspraken maken, enz. Ook oefent het kind zich voortdurend in zelfregulatie (boos worden mag, slaan niet) en sociaal opstellen, zonder te veel in te leveren (ik wil eigenlijk iets anders doen, maar misschien kan dat straks wel..Hoe krijg ik dat voor elkaar?) Buiten is meer ruimte en zijn er meer spelmogelijkheden en diversere situaties, waardoor het een rijkere spelomgeving is.

  • Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Door hen een rijke omgeving te bieden vol mogelijkheden om hun omgeving en hun eigen kunnen te ontdekken, krijg je kinderen met open ogen en sterke lijven. Dit betekent dat de kinderen veel ruimte moeten krijgen om zelf op onderzoek uit te gaan. Als docent kun je materiaal en activiteiten aanbieden, maar probeer meer een mentor dan een instructeur te zijn... Lastig, maar zo belangrijk voor de intrinsieke motivatie van de leerlingen! The power of play

  • De wetenschap heeft onderzoek gedaan naar het effect van spelen en "zijn" in de natuur en het blijkt dat grote én kleine mensen tot rust komen. Vanuit die rust kun je beginnen met kijken en onderzoeken en vanuit je eigen nieuwsgierigheid met vragen komen. Dat zijn kleine en onbewuste vragen bij kleine kinderen (hoe komt het dat het water overstroomt als ik zand in mijn emmertje water schep), tot grotere vragen bij kinderen (de tak die ik net heb afgeknipt buigt en die oude tak knapt, hoe komt dat?)

Risico's nemen

Vies worden

Dingen maken

Onmisbaar voor een gezonde

en leerzame jeugd

Kinderen leren  door te spelen. Help ze door een fijne ruimte en de juiste materialen te bieden

wat vinden we belangrijk?
linkedIn.png

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com