Over Natuurpeuters

 


 

HERFSTPEUTERS 2019 is reeds begonnen en aanmelden is niet meer mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven over Winterpeuters of Natuurpeuters in het voorjaar 2020? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

​​Programma Natuurpeuters

Aankomst tussen 9.15 en 9.30, even kennismaken en dan heerlijk op ontdekkingstocht en spelen tot 11.00.

Vaste prik is De ontdekkingstocht. We wandelen met zijn allen over het terrein met verrekijkers en loepjes in de aanslag. Wat komen we tegen? Dat is altijd een verrassing!

​Activiteit: nog in te vullen

 

Intussen praten we over de lente

 

Wonen er dieren op Woeste Willem? Waar dan? We gaan op zoek. Kunnen we ze helpen door bouwmateriaal voor huisjes neer te leggen?

​Zijn er ook dieren die weggaan?

Koffie & thee aanwezig!

 

Wij zorgen voor koffie en thee. Ouders mogen mee lopen als het kind het erg spannend vindt. We proberen wel of we alleen met de kinderen op pad kunnen, omdat de groep dan klein blijft.

 

Ouders moeten wel in Woeste Willem blijven.... Dit in verband met poepbroeken of andere dingen waar mama/papa./oma / ... voor nodig is. zie ook Voorwaarden deelname natuurpeuters

Meenemen

 • Een buitenspeel- of regenbroek

 • laarzen of schoenen die vies mogen worden!

 • droge set kleren

 • handdoek of warme deken (ze mogen echt niet heel nat worden, je weet maar nooit)

 • fruit en water voor in de pauze

 

Aanmelden en betaling

Opgave via het contactformulier op deze pagina (zie boven). Kosten zijn 5 euro per keer, Over te maken op NL73RABO0157713369 t.n.v. Binnenstebuiten-Webdesign of vraag om een betaalverzoek 0641821950 via Whatsapp of vul dan uw telefoonnummer in op het formulier.

Na opgave ontvangt u reactie over plaatsing.

Let op:

 

 • bij betaling gaat u ook akkoord met onze algemene voorwaarden

 • Maximaal 8 peuters!

 • Als te weinig (minder dan 4) kinderen worden aangemeld of het weer te slecht is, gaat het niet door en ontvangt u uw geld terug!

Links:

http://www.woestewillemspeelnatuur.nl/

klik hier voor het eerste blog over Herfstpeuters van 2017

Natuurpeuters winter of voorjaar 2020: Blijf op de hoogte via de NIEUWSBRIEF

groot-uitsnede-omgeving-woeste-willem_ed
Voor scholen  & Kinderopvang

Wil je je kinderen een bijzondere ochtend bieden? Ga op pad met Team BuitenspelenNatuurlijk of met 1 van onze producten!

Speelochtend op locatie of in de (directe) omgeving

Wij vinden het heerlijk om met jonge kinderen er op uit te trekken! Samen ontdekken we dat zand bestaat uit hele kleine steentjes, dat diep water kouder is dan ondiep water, en dat je kunt verven met modder!  We vangen beestjes, bekijken ze en zetten ze voorzichtig weer terug. We spelen verstoppertje en klimmen ZELF op allerlei obstakels en komen er ook ZELF weer af. Dat kunnen we namelijk. We maken grapjes, zingen liedjes bij een zelfgebouwd "kampvuur" en ... en.. eindeloos veel te doen. We komen uitgelaten terug en slapen als roosjes. ​

BuitenspelenNatuurlijk gaat mee!

Vraag één van onze begeleiders mee op excursie en er gaat een wereld voor de kinderen open! Wij zorgen ook voor een doos met allerlei ontdekkingsmateriaal en een boekje vol inspiratie. (vraag een gratis preview aan!) voor je medewerkers Naar contact

Workshop Natuurbeleving

 We geven ook workshops aan medewerkers of teamleiders die meer natuurbeleving willen bieden, maar niet goed weten waar te beginnen en wat het nut is van al dat geklieder (het is namelijk HEEL NUTTIG!).

Mail ons vrijblijvend voor een gesprek of neem contact op via het contactformulier

 

 

Groene Kinderopvang heeft de toekomst!
want Buiten spelen is gezond

 

 • In een groene omgeving voel je je fijner

 • Door klimmen, kruipen, hollen ontwikkelen ze hun motoriek. Ook worden ze meer uitgedaagd en kunnen ze hun grenzen op zoeken.

 • Ze bewegen méér, wat overgewicht tegengaat en sterkere botten tot gevolg heeft. Buiten maken kinderen ook meer vitamine D aan, wat eveneens leidt tot sterkere botten.

 • Het immuunsysteem versterkt doordat ze met bacteriën en kleine beestjes in aanraking komen. Gevolg: minder allergieën en zelfs minder auto--mmuunziekten.

 • Buiten spelen laat kinderen voor allerlei onverwachte situaties een oplossing bedenken en stimuleert zo hun creativiteit en oplossend denkvermogen. Dat geeft ze een goed gevoel en onderzoek wijst uit dat het zien van een groene omgeving, stressniveaus doet dalen en zelfs depressies vermindert!

 • Ook spelen kinderen meer met andere kinderen, waardoor ze leren samenwerken en voor zich zelf opkomen.

Bestel je via bovenstaande knop bij Bol.com, dan ontvangen we commissie.

Laat het ons weten, dan hebben we iets leuks voor je!

BuitenspelenNatuurlijk

Kamer van Koophandel : 50536869

NL73RABO0157713369 t.n.v.

Binnenstebuiten-Webdesign

Volg ons
 • Google+ Social Icon
 • Facebook Social Icon

© 2023 by BuitenspelenNatuurlijk Proudly created with Wix.com